Cosplayverseny

Kedves Cosplayerek, fiúk-lányok egyaránt, egy izgalmas cosplayversenyt hirdetünk meg Nektek varázslatos nyereménnyel!
Amennyiben rendelkeztek némi vállalkozó szellemmel, kézügyességgel, bátorsággal, szeretnétek tehetségetek megmutatni és mindezért komoly díjakat elnyerni, úgy várunk Titeket az idei őszi Hungarocon cosplayversenyére!
Bármilyen karaktert választhattok (legyen az filmből, animéből, könyvből, játékból, stb).

A jelentkezéshez szükséges adatok EGYÉNI versenyzőként, amit a rengar64@gmail.com e-mail címre tudtok elküldeni.
– Teljes Név
– Születési dátum
– Nicknév/Becenév
– Forrás (pl. Star Trek)
– Karakternév (pl. Spock kapitány)
– Kép a karakterről (színes kép ami lehet fanart is, vagy például novella esetén a saját alkotásotok) Javasolt képfelbontás : 1280 x 1024 pixel.
– Zene (mp3 formátumban, minimum 30 másodperc, maximum 1 perc)
– Fázis fotók a cosplay készítéséről (ha van!)
ez azért hasznos,mert ha esetleg a zsűrizésnél elfelejtenétek valamit megemlíteni, akkor sem kell aggódni, mivel ők ezeket részletesen áttekintik. Illetve magasabb pontszámot érhettek el azáltal, ha műveiteket nagyrészt, vagy teljes mértékben magatok készítettétek el, és ezekkel a képekkel ezt dokumentálhatjátok!
– E-mail cím

Az üzenet tárgya legyen: “Cosplayverseny nevezés”

Regisztráció határideje: Szeptember 10, 23:59
Érdemes minél korábban jelentkeznetek, mert amennyiben felmerül probléma (pl. túl kicsi felbontású a mellékelt kép, vagy akár csak szeretnétek még több progress fotót csatolni a jelentkezésetekhez) akkor ezt még idejében tudjuk korrigálni.
A színpadra lépési sorrendről is külön e-mail körlevélben fogunk titeket tájékoztatni, és minden egyéb információt elküldeni Nektek, amit érdemes tudnotok a versenyről (pl. térkép a helyszínről, hogy hol találjátok majd az öltözőt, zsűri szobát stb.)

Kategóriák

1. Legjobb karakterhűség
2. Legjobb original
3. Közönség kedvenc

A közönség kedvenc díját kizárólag az előregisztrációban résztvevő versenyzők között kerül kiválasztásra. Akik sikeresen regisztráltak a cosplayversenyre a képeiket feltöltjük egy albumba a facebook oldalunkon, és a rájuk leadott pozitív emojik száma alapján kerül ki a Közönség Kedvenc.
Akinek nincs képe a cosplayéről azokról fotósaink készítenek képet egy előre meghatározott időpontban, hogy részt tudjon venni a közönség kedvenc versenyen.
A képeitekhez tartozó linket a regisztrációban megadott emailben fogjuk elküldeni nektek.
A lájk és egyéb pozitív emojikat szeptember 16 (szombat) 18:00-ig gyűlhetnek, 18:00-kor az éppen aktuális legmagasabb emoji számmal rendelkező versenyző lesz a Közönség Kedvenc, akit a Gálában nevezünk meg és díjazunk a Legjobb Original, illetve a Legjobb Karakterhűség nyertesével együtt.
Fontos: A közönségkedvenc jelölésből az kiesik, aki nem jelenik meg a rendezvény cosplayversenyén.

A verseny menete

– 8 órától külön sorban engedünk be titeket, ahol segítőink navigálják el a versenyzőket az öltözőkbe, illetve ők teszik fel a karszalagokat (Mely beszerzéséről a versenyzőknek kell gondoskodnia!). Segítőt is hozhattok magatokkal (az ő jegyéről szintén önmagának vagy a versenyzőnek kell gondoskodnia) amennyiben ez indokolt (tehát például nagy és összetett, nehezen felszerelhető cosplayek esetében.
– 9:00-tól 11:30-ig egyesével fogjátok bemutatni jelmezeiteket a zsűrinek. Itt nem feltétlenül kell a színpadra lépési sorrend szerint megjelennetek, de ajánlott minél előbb részt venni, hogy ne kelljen a végén rohannotok. Aki az előzsűrizésen nem jelenik meg, azt kizárjuk a versenyből!
– Közvetlenül az előzsűrizés után mindenkit elkalauzolnak a segítők a cosplayes fotófalhoz ahol a rendezvény hivatalos fotósai fognak titeket megörökíteni a Hungarocon fotófalánál.
– A színpadi fordulóra az esemény gálájában kerül sor ( konkrét időpont hamarosan!), ahol a rendezvény előtt fixált fellépési sorrendben fogtok sorra kerülni (ezt a listát a regisztráció lezárása után fogjuk elküldeni részetekre). A zsűri a színpadi programotokat is fogja értékelni, így mindenkit arra bíztatunk, hogy a lehető legötletesebben mutassa be saját hősét!:)
A rendezvényt kiskorúak és családok is látogatják, így szeretnénk titeket megkérni arra, hogy ezt vegyétek figyelembe. Jelmezeitek, illetve előadásotok ne lépje át a 18+os korhatárt. Emellett nem áll módunkban elfogadni sértő, kirekesztő, rasszista és bármilyen más módon bántó jelmezeket és fellépéseket támogatni. Akik ezt a szabályt megszegik, azt a zsűri és a szervezők indoklás nélkül azonnali hatállyal kizárhatják a versenyből!
– A fellépésetek után maradjatok a színpad közelében, ugyanis az eredményhirdetésre közvetlenül a verseny után fog sor kerülni!

Amíg a zsűri egyezteti a pontokat, addig pedig a színpadon szeretnénk, ha összeállnátok pár klassz csoportkép erejére:)

Értékelési szempontok

Mind a zsűrizés, mind a színpadi műsorotok alkalmával pontokat kaptok (1-től 10-ig, tehát maximálisan 30-at) és a végeredmény ennek tükrében fog alakulni.
Értékelésnél figyelembe vett szempontok:
– Karakterhűség (tehát mennyire sikerült életre keltened a hősöd, mennyire passzol a sminketek, maszkírozásotok, parókátok, előadásotok stb.)
10 pont

– Anyaghasználat (mennyire pontosan követtétek az eredeti ruhák textúrát, mintázatát, arányait, megjelenését, illetve mennyire volt kreatív az anyagok kiválasztása és felhasználása)
1-10 pont

– Színpadi mozgás (milyen mértékben sikerült életre keltenetek a karaktereteket, illetve mennyire volt ötletes és egyedi a produkciótok)
1-10 pont

Az esetlegesen felmerülő kérdéseitekkel keressétek fel cosplayszervezőinket az alábbi e-mail címen rengar64@gmail.com.