A Csillagkapu Cosplay klub alapítása 2012 novemberében ötlött fel két rajongó fejében, miután első megjelenésükön hazai conon nagy érdeklődéssel és pozitív visszajelzésekkel teli volt. Kezdetben csak ketten voltunk, de teli reményekkel, hogy belátható időn belül csatlakoznak hozzánk és létszámban hozzánövünk a többi nagy klubhoz.. Nem kellett sokáig várni, conról conra egyre nagyobb rajongó táborunk lett és többen csatlakoztak is hozzánk.

A két éves fennállásunk alatt jöttek állandó tagok és 1-1 eseményre csak beugró jelmezeseink. A klub jelenleg 12 tagból áll és 1 vendégtagból, továbbá többen jelezték csatlakozási igényüket, lehetőségüket. Klubunk célja, hogy minél szélesebb körben tudjuk felvonultatni a csillagkapu világának karaktereit. Jelmezeink nagy része az SG1 sorozatból került ki: CSK csapat fekete felszerelésben, Nox, CSK3 jelmezes, Hírnök, Hathor, Sodan illetve X302-es pilótától kezdve Parancsnokságot irányító tábornokig. SGA sorozatból pedig egyre több jelmezünk van, ami jelenleg néhány fekete csapategyenruhából és expedíció parancsnoki jelmezből tevődik össze, továbbá az SGU sorozatból két ezredes képviselteti magát a Végzet legénységéből.

Rendezvényről rendezvényre igyekszünk mindig újabb tárgyakat készíteni a Csillagkapu világából és új jelmezekkel kedveskedni a látogatóinknak, hisz leginkább minden értük és utolsó sorban értünk van minden.
Sok szeretettel várunk mindenkit a klubunkba, aki színvonalasan tudja magát képviselni mindannyiunk kedvenc világából és szívesen belebújna kedvenc fajának, karakterének a bőrébe.

email: csillagkapucosplayklub@gmail.com