14125070_1841511282735032_3432673280021830723_o
Csillagkapu Társasjáték
A társasjáték egy tudásalapú játék, aminek a célja, hogy év végéig megtaláljuk a Legnagyobb Csillagkapu Rajongót.
Ebben a társasjátékban nincs segítséged, nincsenek riválisok, egyedül kell szembenézni a gonosszal.
A játékban meg kell mentenünk a Földet és egyben a galaxist is Anubisz rémuralmától, ehhez küldetéseket kell teljesítenünk és rengeteg kérdésre helyesen felelnünk.
Összesen 7 küldetést kell teljesítenünk, ez a hét küldetés a történeti szálból a 7 legjelentősebb mozzanatot testesíti meg. Ilyen például, hogy el kell jutni Abydosra, ahol 3 helyes válasz megadását követően megkapjuk Ra szemét, vagy például eljutni Praclarush Taonas-ra az Ős bázisra, hogy az ottani ZPM-et eljuttassuk a Földre.
Egy kérdésre annyi időtök van válaszolni, amennyit szántok rá, azonban nem árt figyelembe venni, hogy Anubisznak nem áll érdekében végignézni, ahogy megmented a galaxist, így csupán 30 percetek van arra, hogy teljesítsétek az összes küldetést, az idő lejártával Anubisz leigázza a galaxist.
4 témakörben vannak kérdések a játékban:
– Kultúra: ebben a témakörben a sorozatban megismert emberi és nem emberi lények társadalmára, életvitelükre, hagyományaira vonatkozóan vannak közepes erősségű és nehéz kérdések egyaránt.
– Történet: Az SG1 sorozat első 8 évadának a történéseire vonatkozó kérdések szerepelnek ebben a témakörben közepes és nehéz erősségűek egyaránt.
– Faj: Ebben a témakörben minden, olyan fajra vonatkozóan találhatunk közepes és nehéz kérdéseket, ami a sorozat első 8 évadában szereplő fajokra vonatkoznak.
– Technika: Az egyik legnehezebb témakör a játékban, hiszen a sorozatban fellelhető bármilyen technológiára vonatkozó kérdés szerepelhet. Itt leginkább nehéz illetve nagyon nehéz kérdések vannak.