„Sziasztok!
Nemes Diána vagyok, de a többség Dei-ként ismer a conokról. 2007 óta készítek jelmezeket, a craftsmanship és performance versenyekre egyaránt. Gyakran láthattok a Gyűrűk Ura Cosplay Klub standjánál Bilbóként, illetve Newt Scamanderként bőrönddel és a seregnyi állatommal felszerelkezve…
És ebből ki is lehetett találni, hogy sokszor szoktam fiú karaktereknek öltözni, ez a gyakoribb, de persze női cp-im is vannak. Legjobban a kiegészítőket, és a kis (99%-ban nem is látható) részleteket szeretem elkészíteni a jelmezeken, amiket órákon át tervezhet az ember, aztán kiderül, hogy nem működik a dolog, és egy perc alatt kitalálhat egy százszor egyszerűbb megoldást.
Itthoni Con-okon nyertem már legjobb technikát, csapattal legviccesebb előadást, kaptam többször jelöléseket. Nagy szerencsémre több külföldi conra és cosplay versenyre is eljutottam az évek alatt (Viecc, AniNite, London film and Comic Con, ComicSalon, EastEuropean Comic Con…).
Legutoljára a MCM Comic Con -on Manchesterben nyertem Newt Scamanderes Legendás Lények cosplayemmel… bár volt aki szerint ez inkább csoportos volt a „gyerekek” miatt.
Nagyon boldog vagyok, hogy megkértek, ez alkalommal legyek a cosplayverseny zsűri tagja. Jó lesz most más szemszögből nézni a cosplay versenyt.
Kitartást, és ipari mennyíségű kávét intravénásan az con előtti éjszakázásokhoz. Találkozunk a cosplayversenyen! A Furkász harap, én nem.
Üdv: Dei”