Korunk egyik meghatározó témája az éghajlatváltozás. Sokféle teóriával találkozhatunk, vannak, akik tagadják, és vannak, akik tényként kezelik.
Dr. Mika János (klímakutató, egyetemi tanár, Eszterházy Károly Egyetem) előadása tudományos (többségi) választ ad olyan kérdésekre, amikkel esetleg nem vagyunk tisztában.
Hogyan változott bolygónk éghajlata az elmúlt 150 évben? Hogyan viszonyulnak ezek a változások a korábbi évszázadok és évezredek változásaihoz? Mi bizonyítja és mennyire, hogy az újabb változásokban jelentős az ember szerepe? Mik az előrejelzések arra nézve, hogy a jövőben fokozódik az emberi tevékenység? Mekkora további melegedés engedhető meg meglepetések (katasztrófaugrások) nélkül? Mi az esélye, hogy sikerül a változások bekövetkezése előtt stabilizálni bolygónk éghajlatát? Hogyan tud ehhez az átlagember is hozzájárulni? Milyen változások várhatók Magyarországon? Milyen alkalmazkodási lépések ajánlhatók a károk mérséklése érdekében, hogyan használjuk ki az esetleges előnyöket?

Ha foglalkoztat a klímaváltozás, látogass el a HungaroConra, hallgasd meg dr. Mika János előadását, és tisztábban fogsz látni a témában!