Magyarország legnívósabb tudományos-fantasztikus irodalmi díját idén is a HungaroConon adja át az AVANA Egyesület a legjobbnak ítélt művek alkotóinak. A Zsoldos Péter-díj, a korábbi évekkel ellentétben idén regény kategóriában is kiosztásra kerül a díj, amelyre számos, 2016-ban és korábban megjelent művet jelöltek.
A jelölések listáját regény és novella kategóriában is a zsoldosdij.avana.hu/jeloltek-2017/ oldalon találhatjátok.

A Zsoldos Péter-díjon kívül a Preyer Hugo novellapályázat nyerteseit is kihirdetik – ők azok a kezdő, kiváló, magyar sci-fi írók, akiket az AVANA Egyesület zsűrije érdemesnek talált arra, hogy novelláikat megjelentessék az Új Galaxis Antológiában. A Preyer-pályázat számos magyar szerzőnek jelentette az első lépcsőfokot, az első elismeréseket, amelyek tovább lendíthették őket az íróvá válás rögös útján.

Harmadikként pedig a Trethon Judit-emlékgyűrű is átadásra kerül, idén a TimePass Meetup szponzorálásában. Ezt az emlékgyűrűt egy életműdíj, amit minden évben a legjobb sci-fi műfordítóknak ítélnek oda, akik fáradhatatlan munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a külföldi szerzők műveit a magyar olvasók is élvezhessék.