Sci-Fi kiállítás – Dzséjt gyűjteménye

Azt mondták, írjak pár sort a gyűjteményemről… Eh… Annyival egyszerűbb megmutatni, mint írni róla. Nagy, változatos, színes, szörnyes. Van benne LEGO, figura, modell-szerűség, játékbaba, könyv, képregény, airsoft fegyver. Űrhajók és siklók, fénykardok és szónikus csavarhúzok, xenomorfok és gremlinek, de van egy dalekom és egy protokoll droidom is.

Star Wars, Star Trek, Alien, e három franchise-ból gyűjtöttem be a legtöbb kacatot, merthogy ezeket szeretem a legjobban. Már kisgyerekkoromban, jóval azelőtt, hogy a LEGO kihozta az első Star Wars-szettet, megépítettem a magam X-Szárnyúját (majdnem úgy nézett ki, mint a bolti), TIE vadászát (a legkisebb mozdításra is szétesett), Y-Szárnyúját (szögletes hajtóművekkel), és a tenyérnyi Millennium Falconját. Aztán bejöttek a boltba, és ezek a saját építmények szétestek, helyüket átvették a LEGO hivatalos alkotásai.

A másik, amit már gyerekkorom óta tudtam, hogy akarok egy Enterprise űrhajót. Meg egy alient, ha már hétéves koromban beférkőztek a xenók a szívembe. A szörnyekre sokat kellett várni, az első Enterprise-ra annál is többet. De most ezekből is egy hordányi és egy flottányi áll kiállításra készen. És még mi minden! A szobámban azt sem tudom, hová lépjek, mert mindenhol áll valami. A plafonról űrhajók lógnak, a falakon puskák díszelegnek, a polcokat pedig ellepik a sci-fi világ legszebb teremtményei, és ha nem figyel oda a látogató, simán belerúghat Darth Vader sisakjába. Szóval van itt minden, mint a búcsúban… Egy sci-fis búcsúban.

És most ti is megnézhetitek, hiszen a Hungaroconon ott lesz a gyűjteményem. Legalábbis egy része, ha csak nem sikerül addig egy életnagyságú, működőképes Millennium Falcont szereznem, vagy nem történik előrelépés a transzportáció tudományában.

Author: Hcon2015

Share This Post On

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.