Akiknek sokat köszönhetünk

Támogatóink 2018-ban

Clavis Irodalmi Ügynökség

A Clavis Irodalmi Ügynökség elsősorban a szerzők és a kiadók illetve színházi és filmproducerek közötti kapcsolatok létrehozásában, fenntartásában és menedzselésében kíván szerepet vállalni, és nem csupán szerzői jogokat kezelő szervezetként működni.

Clavis

Galaktika

A Galaktika a legrégebbi és legismertebb magyar fantasztikus lap.
Először 1974-ben, az alapítást követő második évben, majd 2005-ben ismét megkapta az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díját, később pedig a Legjobb Főszerkesztőnek és Legjobb Fordítónak járó elismerést is.
Havi rendszerességgel jelenik meg novellákkal és hírekkel a tudományos fantasztikum világából. A magazin mellett rendszeresen jelentetnek meg a sci-fi témakörbe illeszkedő kisregényeket, regényeket, antológiákat.

Galaktika

Főnix Könyvműhely

Az 1995-ben alapított kiadó 2011 óta Főnix Könyvműhely megjelöléssel a szórakoztató irodalom területén is kiváló szerzőknek nyújt lehetőséget a publikálásra. Ezen logó égisze alatt különböző műfajú (gyermek- és ifjúsági, young adult, sci-fi, fantasy, streampunk stb.) regényeket vehetnek kézbe az olvasók.

Főnix Könyvműhely

Gémklub

A Gémklub a modern, ötletes társasjátékok kiadója. A Gémklub a gémerek és az alkalmi társasjátékosok – családok, baráti társaságok – számára a szabadidő tartalmas, közös „társas” élményben gazdag eltöltését kínálja. A Gémklub kiadói a közel 20 évvel ezelőtti indulása óta több mint 700 000 társasjátékot juttatott el magyar otthonokba. A Gémklub webáruház mellett a legnagyobb társasjáték szakboltja a Ráday utca 30. szám alatt található (bejárat a Biblia köz felől). Ugyanitt Ráday Gémklub néven társasjáték klub is működik, ahol akár játékmesterek segítségével többszáz modern társasjáték kipróbálható.

Gémklub

Watchaholics

Az éppen négy éves Watchaholics blog elindulásakor azt tűzte ki céljául, hogy egy viszonylag egyedi, női hangot üssön meg a magyar geek közösségben, és ennek megfelelően a kezdetektől fogva egy hölgykoszorúból álló szerkesztőséggel operál, akik közt sok a cosplayes, fotós, és videós is. Profiljából semmi sem lóg ki, ami csak egy kicsit is geek vagy popkultúr: hála a blog sokszínű írógárdájának, a Watchaholics filmekről, sorozatokról, vagy könyvekről éppen olyan lelkesedéssel tudósít, mint animékről, képregényekről, vagy videojátékokról.

Watchaholics

SFportal

Az SFportál internetes magazinban minden megtalálható, ami sci-fi: irodalom, játékok, filmek komoly és vicces témában.

SFportal

Marika néni kávézója

A kávézó-hamburgerező több mint harminc éve az egyetemisták egyik kedvence. Budapesten itt lehetett legelőször kapni 13 féle hamburgert (jelenleg 42 féle van az étlapon), és legelőször készítettek 7 kilós születésnapi hamburgert, ami most is az egyik népszerű meglepetés a társasági összejöveteleken. A kávézó legnépszerűbb ötlete a jelszavas hamburger volt, amit kizárólag egyetemisták kaphattak a jelszó birtokában, mely szájhagyomány útján terjedt. A Béke-burger a mai napig kapható, és számtalan kedves és vidám történet kapcsolódik hozzá.

Marika néni kávézója