Akiknek sokat köszönhetünk!

Clavis Irodalmi Ügynökség

A Clavis Irodalmi Ügynökség elsősorban a szerzők és a kiadók illetve színházi és filmproducerek közötti kapcsolatok létrehozásában, fenntartásában és menedzselésében kíván szerepet vállalni, és nem csupán szerzői jogokat kezelő szervezetként működni.

Kapcsolat

Szkeptikus Társaság

A Szkeptikus Társaság szerint a körülöttünk levő világ megismerésének legmegbízhatóbb módja a tudományos módszer, a kritikus gondolkodás, nem pedig a tekintélyre, hagyományra vagy bármiféle dogmára való hivatkozás. Ennek szellemében a társaság céljai közé tartozik a tényeken alapuló racionális gondolkodás értékének, a tudomány eredményeinek megismertetése, valamint az áltudományokkal és az emberek megtévesztésével szembeni küzdelem.

Kapcsolat

Watchaholics

Az öt éves Watchaholics blog elindulásakor azt tűzte ki céljául, hogy egy viszonylag egyedi, női hangot üssön meg a magyar geek közösségben, és ennek megfelelően a kezdetektől fogva egy hölgykoszorúból álló szerkesztőséggel operál, akik közt sok a cosplayes, fotós, és videós is. Profiljából semmi sem lóg ki, ami csak egy kicsit is geek vagy popkultúr: hála a blog sokszínű írógárdájának, a Watchaholics filmekről, sorozatokról, vagy könyvekről éppen olyan lelkesedéssel tudósít, mint animékről, képregényekről, vagy videojátékokról.

Kapcsolat

The Force Alliance

A Klub, ami egybe kívánja fogni az összes Star Wars rajongót és rajongói csoportot!

A The Force Alliance célja nem kevesebb, mint hogy gyűjtőhelye legyen a magyarországi Csillagok Háborúja rajongóknak, legyen szó jelmezesekről vagy civilekről, kicsikről vagy nagyokról, birodalmiakról vagy lázadókról.

Kapcsolat

Nyakas Pincészet

Birtokunk az Etyek-Budai borvidéken, a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny településen található, melyet nemes egyszerűséggel “Tök”-nek hívnak. Elsősorban illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítésével foglalkozunk. Jelenleg 187 hektáron termesztünk szőlőt (88%-a fehér-, 12%-a vörös szőlő), feldolgozó kapacitásunk 14.000 hl bor, tárolásra 470 m²-es raktárunk szolgál. Boraink főleg palackban, redukált környezetben érik el érzékszervi sajátságaik, bukéjuk maximumát.

Kapcsolat

Galaktika

A Galaktika a legrégebbi és legismertebb magyar fantasztikus lap.
Először 1974-ben, az alapítást követő második évben, majd 2005-ben ismét megkapta az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díját, később pedig a Legjobb Főszerkesztőnek és Legjobb Fordítónak járó elismerést is.
Havi rendszerességgel jelenik meg novellákkal és hírekkel a tudományos fantasztikum világából. A magazin mellett rendszeresen jelentetnek meg a sci-fi témakörbe illeszkedő kisregényeket, regényeket, antológiákat.

Kapcsolat

Főnix Könyvműhely

Kiadónk 1995-ben kezdte tevékenységét a Főnix (történelem, műveltség, hagyomány) című folyóirat elindításával.

Könyvkiadással 1997 óta foglalkozunk. A Főnix Könyvek sorozat mai szerzők műveit adja közre, míg a Főnix Téka ma már kevéssé hozzáférhető régi könyvek újrakiadására vállalkozik. A Főnix Magtár a fenti szellemben fogalmazódó szépirodalmi művekből válogat.

A „nagyközönség” felé való nyitás jegyében 2000-ben indult útjára a Főnix Mesetár, majd ennek a koncepciónak a folytatásaként kezdtük el az „Egyszer volt, hol nem volt…” (2004) és a Históriás Regények (2009) című sorozatunkat. A Főnix Nova sorozatban ifjúsági regények jelennek meg, a Főnix Astra pedig a felnőtt közönség számára kínál olvasnivalót.

Kapcsolat

FUMAX

Thriller, horror regények
Assassin’s Creed könyvek
Sci-fi regények
Térség – The Expanse
Fantasy regények
Gyűjtői, limitált kiadások
Képregények

Kapcsolat