Akiknek sokat köszönhetünk!

Nyakas Pincészet

Birtokunk az Etyek-Budai borvidéken, a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny településen található, melyet nemes egyszerűséggel “Tök”-nek hívnak. Elsősorban illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítésével foglalkozunk. Jelenleg 187 hektáron termesztünk szőlőt (88%-a fehér-, 12%-a vörös szőlő), feldolgozó kapacitásunk 14.000 hl bor, tárolásra 470 m²-es raktárunk szolgál. Boraink főleg palackban, redukált környezetben érik el érzékszervi sajátságaik, bukéjuk maximumát.

Kapcsolat

Szkeptikus Társaság

A Szkeptikus Társaság szerint a körülöttünk levő világ megismerésének legmegbízhatóbb módja a tudományos módszer, a kritikus gondolkodás, nem pedig a tekintélyre, hagyományra vagy bármiféle dogmára való hivatkozás. Ennek szellemében a társaság céljai közé tartozik a tényeken alapuló racionális gondolkodás értékének, a tudomány eredményeinek megismertetése, valamint az áltudományokkal és az emberek megtévesztésével szembeni küzdelem.

Kapcsolat

Clavis Irodalmi Ügynökség

A Clavis Irodalmi Ügynökség elsősorban a szerzők és a kiadók illetve színházi és filmproducerek közötti kapcsolatok létrehozásában, fenntartásában és menedzselésében kíván szerepet vállalni, és nem csupán szerzői jogokat kezelő szervezetként működni.

Kapcsolat

Galaktika

A Galaktika a legrégebbi és legismertebb magyar fantasztikus lap.
Először 1974-ben, az alapítást követő második évben, majd 2005-ben ismét megkapta az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díját, később pedig a Legjobb Főszerkesztőnek és Legjobb Fordítónak járó elismerést is.
Havi rendszerességgel jelenik meg novellákkal és hírekkel a tudományos fantasztikum világából. A magazin mellett rendszeresen jelentetnek meg a sci-fi témakörbe illeszkedő kisregényeket, regényeket, antológiákat.

Kapcsolat

Főnix Könyvműhely

Kiadónk 1995-ben kezdte tevékenységét a Főnix (történelem, műveltség, hagyomány) című folyóirat elindításával.

Könyvkiadással 1997 óta foglalkozunk. A Főnix Könyvek sorozat mai szerzők műveit adja közre, míg a Főnix Téka ma már kevéssé hozzáférhető régi könyvek újrakiadására vállalkozik. A Főnix Magtár a fenti szellemben fogalmazódó szépirodalmi művekből válogat.

A „nagyközönség” felé való nyitás jegyében 2000-ben indult útjára a Főnix Mesetár, majd ennek a koncepciónak a folytatásaként kezdtük el az „Egyszer volt, hol nem volt…” (2004) és a Históriás Regények (2009) című sorozatunkat. A Főnix Nova sorozatban ifjúsági regények jelennek meg, a Főnix Astra pedig a felnőtt közönség számára kínál olvasnivalót.

Kapcsolat