Akiknek sokat köszönhetünk:

Clavis Irodalmi Ügynökség

A Clavis Irodalmi Ügynökség elsősorban a szerzők és a kiadók illetve színházi és filmproducerek közötti kapcsolatok létrehozásában, fenntartásában és menedzselésében kíván szerepet vállalni, és nem csupán szerzői jogokat kezelő szervezetként működni.

Clavis

Szkeptikus Társaság

A Szkeptikus Társaság szerint a körülöttünk levő világ megismerésének legmegbízhatóbb módja a tudományos módszer, a kritikus gondolkodás, nem pedig a tekintélyre, hagyományra vagy bármiféle dogmára való hivatkozás. Ennek szellemében a társaság céljai közé tartozik a tényeken alapuló racionális gondolkodás értékének, a tudomány eredményeinek megismertetése, valamint az áltudományokkal és az emberek megtévesztésével szembeni küzdelem.

Szkeptikus Társaság

Watchaholics

Az öt éves Watchaholics blog elindulásakor azt tűzte ki céljául, hogy egy viszonylag egyedi, női hangot üssön meg a magyar geek közösségben, és ennek megfelelően a kezdetektől fogva egy hölgykoszorúból álló szerkesztőséggel operál, akik közt sok a cosplayes, fotós, és videós is. Profiljából semmi sem lóg ki, ami csak egy kicsit is geek vagy popkultúr: hála a blog sokszínű írógárdájának, a Watchaholics filmekről, sorozatokról, vagy könyvekről éppen olyan lelkesedéssel tudósít, mint animékről, képregényekről, vagy videojátékokról.

Watchaholics

The Force Alliance

A Klub, ami egybe kívánja fogni az összes Star Wars rajongót és rajongói csoportot!

A The Force Alliance célja nem kevesebb, mint hogy gyűjtőhelye legyen a magyarországi Csillagok Háborúja rajongóknak, legyen szó jelmezesekről vagy civilekről, kicsikről vagy nagyokról, birodalmiakról vagy lázadókról.

The Force Alliance

ROBORAPTOR

A Roboraptor 2014-ben indult, abban a szellemiségben, hogy a geekségről lehet, sőt minőségi, már-már tudományos alapossággal kell értekezni. Mindenről ami film, sorozat, könyv és játék. Naprakész hírek, kritikák, elemzések, videók, podcast-ok és érdekességek, nem csak geekeknek.

ROBORAPTOR

Bujutsu-kai kenshin-ryú

Ha érdekel a szamuráj harcművészet, a szamuráj kard technikai és lélektani útja, a hatékony pusztakezes önvédelem, és szeretnél egy jó csapat tagja lenni, itt a helyed!

Bujutsu-kai kenshin-ryú

Nyakas Pincészet

Birtokunk az Etyek-Budai borvidéken, a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny településen található, melyet nemes egyszerűséggel “Tök”-nek hívnak. Elsősorban illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítésével foglalkozunk. Jelenleg 187 hektáron termesztünk szőlőt (88%-a fehér-, 12%-a vörös szőlő), feldolgozó kapacitásunk 14.000 hl bor, tárolásra 470 m²-es raktárunk szolgál. Boraink főleg palackban, redukált környezetben érik el érzékszervi sajátságaik, bukéjuk maximumát.

Nyakas Pincészet

GooBo Kiadó

Több, mint KÉP. Több, mint REGÉNY.
2013 óta foglalkozunk képregénykiadással, legyen szó magyar alkotókról vagy külföldi sorozatokról, sci-fi, fantasy, western, akció vagy kaland zsánerről, nálunk mindennek helye van.
GooBo Kiadó

Maszka

Az interneten vagy üzletünkbe személyesen ellátogató érdeklődők széles választékban találnak ruhákat, jelmezeket minden korosztály számára.
Az ókortól a XXI. századig, a különböző koroknak megfelelő hétköznapi viseletek, népviseletek és nem utolsó sorban a bulikhoz elengedhetetlen jelmezek!
A kiegészítőkre külön hangsúlyt fektetünk! Véleményünk szerint kiegészítők nélkül a jelmezek olyan hiányosak, mint egy új lakás bútorok nélkül! Néhányat had említsek meg: parókák, műszempillák, műkörmök, make-up-ok, kalapok, stb! Minden jel arra utal, hogy az emberek Magyarországon is szeretnek jókat bulizni, színvonalas rendezvényeken, bálokon részt venni, ezért úgy érezzük, hogy megéri a sok befektetett energia!
Teljesség igénye nélkül: Marvel, DC szuperhősök, Star Wars, Disney, Kalóz, Gatsby, Gengszter, Népviseletek, Barokk, Reneszánsz, stb.
Maszka

Galaktika

A Galaktika a legrégebbi és legismertebb magyar fantasztikus lap.
Először 1974-ben, az alapítást követő második évben, majd 2005-ben ismét megkapta az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díját, később pedig a Legjobb Főszerkesztőnek és Legjobb Fordítónak járó elismerést is.
Havi rendszerességgel jelenik meg novellákkal és hírekkel a tudományos fantasztikum világából. A magazin mellett rendszeresen jelentetnek meg a sci-fi témakörbe illeszkedő kisregényeket, regényeket, antológiákat.

Galaktika

Főnix Könyvműhely

Kiadónk 1995-ben kezdte tevékenységét a Főnix (történelem, műveltség, hagyomány) című folyóirat elindításával.

Könyvkiadással 1997 óta foglalkozunk. A kezdeti években kizárólag kis példányszámú, az úgynevezett „alternatív” tudományosság keretei között fogalmazódott őstörténeti, művelődéstörténeti és néprajzi munkákat jelentettünk meg. A Főnix Könyvek sorozat mai szerzők műveit adja közre, míg a Főnix Téka ma már kevéssé hozzáférhető régi könyvek újra kiadására vállalkozik. A Főnix Magtár a fenti szellemben fogalmazódó szépirodalmi művekből válogat.

A „nagyközönség” felé való nyitás jegyében 2000-ben indult útjára a Főnix Mesetár, majd ennek a koncepciónak a folytatásaként kezdtük el az „Egyszer volt, hol nem volt…” (2004) és a Históriás Regények (2009) című sorozatunkat.

2011-ben Főnix Könyvműhely „felségjellel” kiadónk a szórakoztató irodalom „vizeire” is kihajózott: ezen logó égisze alatt különböző műfajú (gyermek- és ifjúsági, young adult, sci-fi, fantasy, streampunk stb.) regényeket vehetnek kézbe olvasóink.

Főnix Könyvműhely

FUMAX

Thriller, horror regények
Assassin’s Creed könyvek
Sci-fi regények
Térség – The Expanse
Fantasy regények
Gyűjtői, limitált kiadások
Képregények

FUMAX

Athenaeum Kiadó

Hagyomány-Szellem-Romantika. A Líra Kiadói Csoport tagjaként az Athenaeum Kiadó évi közel száz címmel kínál olvasmányokat a szórakoztató irodalom és az ismeretterjesztő irodalom kedvelőinek, valamint, szépirodalmi címcsoportjában a kortárs magyar irodalom élvonalbeli szerzőinek életművét gondozza. Küldetésünk, hogy a család minden tagjának könyvet tudjunk ajánlani.

Athenaeum Kiadó

barrrbs

Hobbi cosplayer, sminkes, arc- és testfestő.

“A cosplay 2018-ban vált az életem fontos részévé, azóta foglalkozom komolyabban a témával. Szeretek akár jelmezek nélkül is cosplaybe bújni smink segítségével. A nyugati és a keleti kultúra egyaránt inspirál, ezért imádok adott karaktereket életre kelteni akár képregényekből, filmekből, vagy animékből.”

barrrbs

SK Pictures

Fiatal, motivált, vállalkozó szellemű csapat.
Foglalkozunk többek között rendezvények megörökítésével, videoklipek, reklámok készítésével.
Fordulj hozzánk!

SK Pictures

Vivico’s Art

Közel 4 éve foglalkozom komolyabban cosplay fotózással, és 1 éve cosplayezéssel. Mivel a kamerának mindkét oldalán megfordulok, szeretem minden modellnek azt a színvonalat és kényelmet nyújtani, amit magam is elvárok a fotósaimtól. Számomra a legfontosabb, hogy egy fotózáson nem csak szép képek, de kedves emlékek is szülessenek.

Vivico’s Art

Magyar LEGO Star Wars Klub

Magyar LEGO®Star Wars™ Klub: Ez a Klub azért jött létre, hogy a gyűjtők is bemutathassák félve őrzött LEGO®Star Wars™ gyűjteményüket, amivel rendezvényeken a gyerekek megismerkedhetnek, esetenként játszhatnak is vele és ez által közelebb hozzuk őket a Csillagok háborúja mesés világához, illetve elszakítjuk Őket a nyomkodós tárgyak kövületéből. Szlogenünk is pontosan erről szól: Szeresd! Építsd! Játszd! Rövid történetünkről csak annyit, hogy kezdetben csak egy háborús játéknak indult, a külső körülmények ösztökéltek minket arra, hogy klubbá váljunk. A LEGO magyarországi ügyfélszolgálata nevezet el minket és engedélyezte, hogy rendezvényeket, játékokat, stb. eseményeket bonyolíthassunk.

Magyar LEGO Star Wars Klub

GeekCorner

Csapatunk immáron közel 20 éve óta foglalkozik gyűjthető figurák, filmes és TV sorozatos ruházati termékek és egyéb kiegészítők forgalmazásával.

A termékeket, melyeket forgalmazunk, nyilván nem kell bemutatnunk a már meglévő vásárlóinknak, hisz azok önmagukért beszélnek. Amennyiben Te először jársz itt nálunk – akár a weboldalunkon, vagy személyesen üzleteinkben – talán felteszed a kérdést, hogy mi ez az egész? Kinek szól? Nekem, vagy fiatalabbnak, vagy idősebbnek?

Nos, a válasz egyszerű! Mindenkinek, aki úgy érzi, hogy ezek a termékek picit közel állnak hozzájuk.
Elsőre játékokat lát mindenki, melyek köthetők filmekhez,Tv sorozatokhoz, képregényekhez, könyvekhez, videojátékokhoz…

GeekCorner

Geekstore

Ajándéktárgyak, figurák, szobrok, replikák, modellek, képregények, könyvek, társasjátékok.

Geekstore

Imádom a könyveket

Az irodalomért, az olvasás szeretetéért, a magyar szerzők támogatásáért jött létre az IMÁDOM A KÖNYVEKET közösség, amely 2015 óta dolgozik azon, hogy minél több lehetőséget biztosítson a hazai írók bemutatkozására. Legyen akár tapasztalt, több könyves vagy még csak a szárnyait próbálgató tollforgató, megtaláljuk számára a legideálisabb utat álmai megvalósításához és az olvasók könyvespolcaihoz.

Imádom a könyveket

Kóbor Trekkerek

A Kóbor Trekkerek egy Star Trek jelmezes csapat. Felderítő csapatunk rendezvényeken igyekszik minél több emberrel megismertetni a Star Trek világát. Szívesen mutatjuk meg gyűjteményünket és a saját magunk által készített tárgyakat, kellékeket. Nálunk lehet tribblit simogatni, kipróbálni a klingon fegyvereket, arc- és testfestéssel egy időre a trek univerzum lényévé alakíthatunk át. Szívesen beszélgetünk bárkivel a Star Trek múltjáról, jövőjéről és jelenéről, valamint bármely más sci-firől is.

Kóbor Trekkerek

SANDTROOPER COMPANY HUNGARY

Csapatunk 2019.ben alakult, magánkezdeményezésre.

Mottónk:
Számunkra minden lehetőség a megjelenésre megtiszteltetés!
Azért vagyunk, hogy élvezzük amit csinálunk, és ezzel másoknak is örömet szerezzünk!

A SANDTROOPER COMPANY HUNGARY CÉLJAI:

Legfőképp, hogy szórakoztassunk, és lehető leghitelesebb élményt nyújtsunk a jelmezeinkben!
Fő cél még, hogy a jelmezeseink örömmel tegyék azt, amiért jelmezesekké váltak!
Célunk továbbá, hogy minden jelmezesünk a saját karakterének megfelelő tudást, a jelmezében a biztos mozgást, a fegyvereinek a használatát “filmes szinten” elsajátíthassa. Mindezt azért, hogy fellépéseinken, a rendezvényeken, ne csak a jelmezeinket csodálják meg a látogatók, hanem hitelesen tudjuk a választott karakterünket alakítani.
Szeretünk másoknak szórakozást nyújtani!
Mindamellett, hogy magunk jól érezzük magunkat a jelmezünkben, a rendezvények látogatóinak nyújtott élmény megelégedettséget, örömet okoz nekünk is.

A STAR WARS SZERETETE ÖSSZEKÖT!

SANDTROOPER COMPANY HUNGARY

Hungarian Supernatural Cosplay Club

Klubbunk 2015-ben alakult és azóta rengeteg átalakuláson ment keresztül. Jelenleg 10 tagunk van,akikkel szeretnénk a “Supernatural” / “Odaát” sorozatot és annak nézetvilágát tovább juttatni az emberekhez. Mi nem csak egy rajongói tábor vagyunk,hanem egy szorosan összefűzött család aki szívesen lát bárkit. Igyekszünk rendezvényről rendezvényre ujjtani és elgondolkodtatni az embereket. Kvízekkel,fejtörőkkel és egy jó társasággal várunk minden érdeklődőt.

Hungarian Supernatural Cosplay Club

Galaxy Játékáruház

Airsoft játékok, fém játékautó makettek és pályaszettek, akciós játékok, film- és képregényfigurák, Plüssök, Bakugan, Momster Jam és sok minden más.

Galaxy Játékáruház

M.A.G.U.S. kártyajáték

A M.A.G.U.S. kártyajáték egy magyar nyelvű, úgynevezett gyűjtögetős kártyajáték, amit 1997-ben alkottak meg. Ez a játék csak Magyarországon, magyar nyelven létezik. Körülbelül 800-1000 játékos játszik otthon barátilag, vagy versenyszerűen. A játékot általában két, de alternatív játékmódokban több játékos játszhatja nyomtatott lapokból készült paklikkal. Alaptémája fantasy, ezen belül is a M.A.G.U.S. Ynev nevű kontinensének világa. A játékban minden játékos egy varázslót irányít, a harc az egyeduralomért folyik. A játék célja Kalandozók irányításával a játék megnyerése, a másik varázsló legyőzése.