Támogatóink2018-08-22T10:20:11+00:00

Akiknek sokat köszönhetünk

Támogatóink

Clavis Irodalmi Ügynökség

A Clavis Irodalmi Ügynökség elsősorban a szerzők és a kiadók illetve színházi és filmproducerek közötti kapcsolatok létrehozásában, fenntartásában és menedzselésében kíván szerepet vállalni, és nem csupán szerzői jogokat kezelő szervezetként működni.

Clavis

Galaktika

A Galaktika a legrégebbi és legismertebb magyar fantasztikus lap.
Először 1974-ben, az alapítást követő második évben, majd 2005-ben ismét megkapta az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díját, később pedig a Legjobb Főszerkesztőnek és Legjobb Fordítónak járó elismerést is.
Havi rendszerességgel jelenik meg novellákkal és hírekkel a tudományos fantasztikum világából. A magazin mellett rendszeresen jelentetnek meg a sci-fi témakörbe illeszkedő kisregényeket, regényeket, antológiákat.

Galaktika

Főnix Könyvműhely

Az 1995-ben alapított kiadó 2011 óta Főnix Könyvműhely megjelöléssel a szórakoztató irodalom területén is kiváló szerzőknek nyújt lehetőséget a publikálásra. Ezen logó égisze alatt különböző műfajú (gyermek- és ifjúsági, young adult, sci-fi, fantasy, streampunk stb.) regényeket vehetnek kézbe az olvasók.

Főnix Könyvműhely

Marika néni kávézója

A kávézó-hamburgerező több mint harminc éve az egyetemisták egyik kedvence. Budapesten itt lehetett legelőször kapni 13 féle hamburgert (jelenleg 42 féle van az étlapon), és legelőször készítettek 7 kilós születésnapi hamburgert, ami most is az egyik népszerű meglepetés a társasági összejöveteleken. A kávézó legnépszerűbb ötlete a jelszavas hamburger volt, amit kizárólag egyetemisták kaphattak a jelszó birtokában, mely szájhagyomány útján terjedt. A Béke-burger a mai napig kapható, és számtalan kedves és vidám történet kapcsolódik hozzá.

Marika néni kávézója